Spelregels en arbitrage

Iedere wedstrijd wordt door begeleid door spelbegeleiders en/of scheidsrechters. Op deze pagina vertellen wij het e.e.a over de hockeyspelregels en het Digitaal WedstrijdFormulier (DWF). 

Spelregels
De spelregels bij hockey worden voortdurend geëvalueerd en aangepast aan de laatste ontwikkelingen. Dat maakt hockey een leuke dynamische en snelle sport. Het bijhouden van de laatste spelregelwijzigingen of veranderingen in het hanteren van de spelregels is dan ook belangrijk bij het spelen van een wedstrijd en het fluiten.

Spelregels jongste jeugd:
 • Het informatieve boekje: 3-hoeraatjes-voor-hockey! Hierin o.a. uitleg over de spelregels en het gedrag op en rond het veld.
 • Op de site van de KNHB kun je de laatste spelregels vinden voor de jeugd en jongste jeugd. En meer uitleg over het competitie aanbod van de jongste jeugd


  Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) in HockeyWeerelt
  Alle wedstrijden worden met een digitaal wedstrijdformulier afgesloten. Na de wedstrijd vult de coach van het thuisspelende team het formulier in, inclusief de uitslag. Daarna kan het uitspelende team het formulier afronden. 

  Bij de jongste jeugd vullen de coaches van de betreffende teams dit formulier in. De spelbegeleider kan wel opmerkingen en aandachtspunten meegeven, maar heeft geen rol in het invullen van het digitale wedstrijdformulier. Bij de jeugd en senioren vullen de scheidsrechters het formulier in en rond de teambegeleiding deze af.

  De handleiding voor het DWF is via de volgende link te vinden: Hoe werkt het wedstrijdformulier?

  De link naar dit wedstrijdformulier wordt iedere donderdag voorafgaand aan een competitiewedstrijd automatisch verstuurd naar de coach en teammanager, afzender [email protected].  In deze mail staan ook nogmaals de inloggegevens en een eventuele mogelijkheid om een wachtwoord aan te passen. 

  Kom je er niet uit of heb je vragen, mail dan naar [email protected]