Corona update: check ook de KNHB site voor de meest actuele status

29-9 Nieuws
Update 29 september
Hockey en het coronavirus: de KNHB heeft diverse richtlijnen opgesteld om met zijn allen veilig te kunnen blijven hockeyen. Om ervoor te zorgen dat dit gaat lukken, is het vanzelfsprekend van groot belang dat iedereen zich aan de speciale richtlijnen en afspraken houdt. Deze kun je terugvinden op de KNHB-site.   Hier staat wat er wel en niet kan en verwacht wordt van spelers en toeschouwers tijdens de wedstrijddagen. 

Check ook altijd de website van de club waar je heen gaat bij een UIT wedstrijd, lokaal kunnen de richtlijnen afwijken. 
Er gelden bij HC Spaarndam geen aparte regels of restricties voor bezoekende teams en hun begeleiding, anders dan de landelijke maatregelen. 

Per 29 september 18.00 uur gelden er nieuwe maatregelen die er op gericht zijn de kans op grote drukte en sociale contactmomenten tussen mensen te beperken. Kort samengevat: 
- voorlopig geen toeschouwers tijdens trainingen en wedstrijden op het complex.
- het clubhuis is tijdelijk dicht, alleen geopend voor noodgevallen.

Belangrijke punten blijven (naast de algemene afstandsregel van 1,5 meter, het handen wassen, het vermijden van drukte en thuisblijven als je klachten hebt): 
- voor iedereen boven de 18 jaar geldt: 1,5 meter afstand houden buiten het veld. Er kunnen boetes opgelegd worden door boa’s van de gemeente;
- teambesprekingen buiten; 
- ga zoveel mogelijk thuis naar de wc; 
- gebruik je eigen bidon; 
- alleen eigen fruit bij de wedstrijden.

Het is belangrijk dat we allemaal onze eigen verantwoordelijkheid nemen: als hockeyclub, alle hockeyers, vrijwilligers en hockeyfans. We vragen iedereen om de opgestelde richtlijnen goed door te nemen en ouders hun kinderen goed te informeren, zodat we er gezamenlijk voor zorgen dat we competitie kunnen blijven spelen op een veilige en verantwoorde manier.
Klik hier voor de opgestelde richtlijnen van HC Spaarndam.

De meest recente berichtgeving over de gevolgen van het coronavirus op de hockeysport vind je op de KNHB site: KNHB.nl

Iemand op de club is positief getest. Wat nu?
In het geval van een positieve test in je team of op de club is het van belang om zo snel mogelijk, via de betrokkene, te schakelen met de GGD. De GGD doet een bron- en contactonderzoek en zal aangeven welke regels gelden voor de contacten die hieruit blijken. Over het algemeen verblijven sporters tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon en ziet de GGD teamgenoten als 'overige niet nauwe contacten'. Deze spelers mogen in dat geval blijven deelnemen aan wedstrijden, maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra één van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt wel: neem je verantwoordelijkheid! Als je weet dat iemand meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van de desbetreffende speler is geweest, dan geldt voor deze persoon het dringende advies in quarantaine te gaan voor de duur die de overheid voorschrijft. Kijk voor meer informatie over het bron- en contactonderzoek op: https://lci.rivm.nl/COVID-19-bco.

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle!
De coronarichtlijnen zijn aan veranderingen onderhevig. Het bestuur van HC Spaarndam houdt continu in de gaten wat dit betekent voor de trainingen en wedstrijden. Neem regelmatig de coronamaatregelen door, zodat je weet wat er van je wordt verwacht. Wij houden ons aan de protocollen en richtlijnen van het RIVM, de KNHB en NOC*NSF. Help elkaar bij het naleven van deze maatregelen.

Blijf gezond en veel plezier tijdens de trainingen en de competitie!

Het bestuur van HC Spaarndam