Even voorstellen ..... het bestuur van HC Spaarndam

14-6 Nieuws Wist je dat 100% van al het werk wordt gedaan door vrijwilligers? De afgelopen maanden hebben veel van onze vrijwilligers zich aan je voorgesteld. Het bestuur van HC Spaarndam is begonnen en daarna de vrijwilligers die wellicht minder zichtbaar, maar zeker niet minder belangrijk zijn. Lees wat zij doen voor de club. 

Denk je na het lezen, dat wil ik ook. Meld je aan om ook vrijwilliger te worden! Gewoon doen. Begin bijvoorbeeld als teambegeleiding van het team van jouw kind, het wassen van de theedoeken, helpen achter de bar, etc. Zo rol je er langzaam in en leer je de vereniging beter kennen. HC Spaarndam is echt een 'low profile' familievereniging, waar je jezelf kunt zijn. Mail naar [email protected]
   

John Groote

Wie ben je en wat is jouw connectie met HCS?
Ik ben John Groote. Twaalf jaar geleden zijn we in Spaarndam komen wonen en door Maud, onze oudste, zijn we bij HC Spaarndam terecht gekomen. Ik denk dat Gijs en Maud bij de eerste lichting kinderen zaten die lid werden. Ik rolde vervolgens als vanzelf in een steeds wat actievere rol. Eerst fluiten, coachen en vervolgens kascommissie. En inmiddels ben ik zowel voorzitter als penningmeester.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben ‘opgegroeid’ als controller bij de overheid en inmiddels alweer 20 jaar eigenaar van JE Consultancy. Wij detacheren finance & control specialisten bij de overheid en adviseren hen over het optimaliseren van hun financiële en control processen. Naast het werk golf ik graag (o.a. met medebestuurslid Egon) en volg ik Gijs en Maud op het hockeyveld. Tot een jaar geleden coachte en trainde ik het team van Gijs. 

Wat wil je bereiken met en voor de club?
Toen ik 6 jaar geleden in het bestuur stapte, was net ons sportpark opgeleverd. De uitdaging was groeien in ledenaantal, een financieel gezonde basis neerzetten en zorgen voor een prettige hockeysfeer. Dat is volgens mij gelukt. Voor mij een mooi moment om na dit seizoen afscheid te nemen als bestuurslid. 
Voor de komende periode is het vinden van nieuwe vrijwilligers en bestuursleden een belangrijke item en een extra uitdaging nu het terrein niet toegankelijk is voor toeschouwers.

Wat is jouw aanbeveling voor andere ouders/leden om zich in te zetten als vrijwilliger?
Ik zou zeggen ‘gewoon doen’. Laat vooral weten dat je je wilt inzetten, ook al weet je niet wat er allemaal nodig is. Het is namelijk super leuk om mee te doen en andere mensen te leren kennen. En hockeyervaring is echt geen must. 

Hulp is altijd welkom. Omdat ik afscheid neem na dit seizoen, zoek ik nog een opvolger voor de rol van voorzitter en ook een nieuwe penningmeester is welkom. Maar ook elders is nieuwe energie zeer welkom. Vrijwilligers die zeggen ‘No worries, ik regel dit’. Iemand die de keepersmaterialen ‘doet’ of af en toe de trainingshesjes wil wassen. Er is altijd wel iets wat bij jou past. Wil je je inzetten voor de club, mail dan naar [email protected].

 

Egon Kösters

Wie ben je en wat is jouw connectie met HCS?
Ik ben Egon Kösters en ik ben ruim 6 jaar geleden toegetreden tot het bestuur van HCS. Na een periode van 6 jaar in de Oudervereniging van de Spaarneschool vond ik het tijd om iets anders sociaals voor Spaarndam en met name de jeugd te doen. Veel leden van het eerste uur kenden en ken ik goed. Mijn vrouw Charlotte en dochter Emma hockeyen bij HCS en mijn andere twee kinderen, Daan en Julia, hebben training gegeven. Ze kunnen het allemaal maar ik…..sta liever aan de kant of fluit een wedstrijdje. 

Wat doe je in het dagelijks leven?
In het dagelijks leven heb ik ruim 22 jaar een eigen bedrijf, TiM Projectmanagers en met 15 man personeel leveren wij project- en programma management diensten in ICT. Ik ben zelf ook actief als portfolio manager bij een grote telecom operator en ga nu een nieuw project opstarten voor een Belgische operator. 

Wat is jouw rol binnen het bestuur?
Binnen het bestuur ben ik verantwoordelijk voor de Horeca en ben ik blij met het enthousiaste team van barhoofden, coördinator en inkoop. Hier kunnen we altijd extra hulp gebruiken. Als barhoofd open je in de ochtend, breng je het eerste team op gang en sta je de dag stand-by. Aan het eind van de dag sluit je af. Ook bij inkoop en coördinatie zoeken we versterking. 

Daarnaast ben ik het aanspreekpunt voor de evenementen. Een onderdeel waar nu helaas weinig kan en mag. Maar dat betekent niet dat we geen mensen zoeken die af en toe een feestje of toernooi willen organiseren. Binnen de evenementen commissie zoeken we het liefst meerdere teams die 1 of 2 evenementen voor hun rekening nemen voor de club of voor leeftijdsklassen van de club. De draaiboeken liggen klaar. 

Tot slot ben ik aanspreekpunt voor de sponsorcommissie en de accommodatie. De sponsorcommissie spreekt voor zich, maar aansprekend is het ‘Waar schijt de geit’ event voor het oefenveld of de sponsoring van Broekhuis.  
Bij de accommodatie moet je denken aan alles wat met onderhoud van clubhuis en het terrein te maken heeft. Jaarlijks organiseren we een klusdag en af en toe zijn er zaken die tussendoor aandacht vragen zoals de fietsenstalling of het hek tussen de containers. 

Wat is jouw aanbeveling voor andere ouders/leden om zich in te zetten als vrijwilliger?
Wacht niet te lang met aanmelden zou ik zeggen. En bedenk dat je je op allerlei manieren kunt inzetten. Voor elk wat wils; van bestuurslid tot barhoofd, van kluskoning tot het op woensdagmiddag schoonmaken van het koffiezetapparaat.
Ik ben na dit seizoen 7 jaar actief als bestuurslid en heb het altijd met veel plezier gedaan. Super leuk om op deze wijze betrokken te zijn bij de club waar je dochter of zoon hockeyt. Ik kan het iedereen aanbevelen. Zelf neem ik na dit seizoen afscheid en hoop natuurlijk dat iemand het stokje over neemt. Lijkt het je wat om in het bestuur of als vrijwilliger actief te worden voor onze club, meld je dan aan bij mij of bij één van de andere bestuursleden op [email protected]. Ook voor vragen of ideeën kun je me altijd bereiken.

 

Annet de Vries

Wie ben je en wat is jouw connectie met HCS?
Mijn naam is Annet de Vries. Mijn dochter, Felice, speelt vanaf 2016 bij HC Spaarndam en zit nu in de MD1. Zelf heb ik vroeger altijd gehockeyd en sinds 3 jaar heb ik mijn stick weer uit de kast gepakt en speel ik mee bij de trimmers op donderdagavond. En dat is vooral heel gezellig. 
Ik was al actief betrokken bij het team van Felice met training geven en coachen. En toen ik vorig jaar hoorde dat er bestuursleden gezocht werden heb ik me meteen gemeld. Hoe leuk om samen te kunnen bouwen aan deze jonge hockeyclub. Ik kan het iedereen aanbevelen 😊.

Ik hou me binnen het bestuur met name bezig met de hockey technische zaken van de club. Ik ondersteun de jeugdcommissie waar nodig met organiseren van activiteiten, teamindeling en andere lopende zaken. Momenteel ben ik bezig om te kijken wat er nog wel mogelijk is voor de Trimmers. Daarnaast ben ik binnen het bestuur verantwoordelijk voor het secretariaat.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Momenteel ben ik in between jobs. 

Wat is jouw aanbeveling voor andere ouders/leden om zich in te zetten als vrijwilliger?
Ik zou zeggen ga het gesprek aan, want er is hulp nodig. Op allerlei plekken. Laat weten dat je er bent en interesse hebt om bij te dragen aan het succes van onze hockeyclub en dan komt de rest vanzelf. Het is leuk om nieuwe mensen te leren kennen, dit geldt niet alleen voor ouders van jeugdleden, maar ook voor de Trimmers. En ook wij vinden het leuk om jou te leren kennen.  

We zijn nu met 3 bestuursleden en dat is best weinig. Zowel John als Egon nemen na dit seizoen afscheid, dus ook in die zin is er hulp nodig. Want een bestuur met maar 1 lid, is geen bestuur 😊.

Er is altijd wel iets wat bij jou past. Wil je je inzetten voor de club, mail dan naar [email protected]