Even voorstellen ..... Jan-Jaap Groot

23-4 Nieuws Wie ben je en wat is jouw connectie met HCS?
Mijn naam is Jan-Jaap Groot en via onze oudste dochter in aanraking gekomen met HC Spaarndam. Dat zal nu al weer zo’n 5 jaar geleden zijn. Behalve de bekende taken als rijden en de bar ook zo nu en dan een wedstrijd fluiten. Dat laatste smaakte naar meer. Dat was voornamelijk willen weten hoe het zit en ook gewoon een leuke uitdaging voor op de zaterdag. Dat bracht me er toe om zowel de CS+ als de opleiding tot bondsscheidsrechter te doorlopen. Als je me dat 5 jaar geleden gevraagd had… 😉

Wat doe je in het dagelijks leven? 
Met mijn achtergrond in de elektrotechniek en technische bestuurskunde ben ik tot nu toe altijd werkzaam geweest in de techniek. Nu in dienst van TGW Logistics, een Oostenrijkse producent en leverancier van geautomatiseerde logistieke oplossing. Denk daarbij ook aan robotisering. Heel concreet, nu verantwoordelijk voor een nieuw distributiecentrum voor één van ’s lands bekende thuisbezorgers van boodschappen. Behalve alle techniek hoort daar ook bij het werven en opbouwen van een organisatie welke dat straks allemaal soepel laten draaien. 

Wat wil je bereiken met en voor de club? 
Voor iedere club geldt doorgaans dat arbitrage een lastig punt is. Wordt vaak ervaren als moeilijk en uiteindelijk moet je het op het veld ook nog eens gewoon doen. Ik hoop dat we middels de nodige workshops en begeleiding kunnen laten zien dat dit best meevalt en gewoon leuk is. Daarmee zorgen we er samen voor dat wedstrijden op de diverse niveaus steeds iets beter begeleid worden en daarmee vaak leuker en sportiever. 

Waarom heb je ja gezegd? 
Door de jaren heen vaak genoeg in commissies of "besturen” gezeten. Nu heel bewust daar niet voor gekozen maar op deze manier meer inhoudelijk bezig, gewoon lekker doen. Als persoon word je tegelijk ook weer op allerlei manieren uitgedaagd, daar leer je van. Enne, je bent ook nog gewoon lekker aan het rennen op het veld. Zeker als het koud is, dan sta je niet langs de lijn te verkleumen. 

Kan je hulp gebruiken? Zo ja, waar en hoe?
Zoals gezegd maakt steeds iets betere begeleiding, arbitrage, de wedstrijden leuker en sportiever. En vergeet niet, het is ook een visite kaartje van ons als club. Voor een ieder de oproep: besteedt er nu en dan voor jezelf wat aandacht aan. Dan kan zijn een specifiek stuk van de regels doorlezen of het bijwonen van een spelregelavond. Het vereist geen uren studie om stappen te maken. Het meeste leer je door gewoon te doen, hoe eerder je begint (6 & 8-tallen), hoe makkelijker het is om te starten.

Wanneer en hoe kunnen leden bij jou terecht? 
Om te beginnen, elke vraag kan natuurlijk via [email protected]worden gesteld. Als de vraag er zich voor leent dan schrijven we ook een kort stukje met uitleg voor op de site. Een mooie laagdrempelige manier om kennis en ervaring te delen. Daarnaast zijn er de spelregelavonden waar ik ook vaak bij aanwezig ben. En via hetzelfde mailadres kunnen we een afspraak maken om bijvoorbeeld eens een wedstrijd mee te kijken.