Hoe zit het ook al weer? Bekijk de nieuwe regels en meer.. En haal nu je scheidsrechterskaart!

9-8 Nieuws Het nieuwe seizoen staat voor de deur, zaterdag 4 september staat er voor alle competitieteams een oefenwedstrijd gepland en zaterdag 11 september begint de competitie. Maar hoe zit het ook al weer? Daarom:
  
Woensdag 8 september 
16.15 - 17.15 uur, spelbegeleidersinfo voor alle ouders van de jongste jeugd  
19.45 - 21.30 uur, spelregelcafé voor 11-tallen
Altijd handig hoe zit het ook al weer met de regels, voor scheidsrechters, maar zeker ook voor coaches, spelers en toeschouwers! 

Woensdag 15 september
19.45 - 21.30 uur, tips en trics
Deze avond wat minder "regeltjes" en meer de nadruk op het fluiten zelf. Wat zijn de belangrijkste punten voor, tijdens en na een wedstrijd.

Dinsdag 21 september 
20.00 uur: mogelijkheid om online scheidsrechters examen te doen. Meld je aan via een mail naar [email protected]. Zie verstuurde mail van 16 augustus voor meer info.

Enkele nodige en nuttige links: De site van de KNHB met daarop de actuele versies van de reglementen alsook de "Afspraken Clubscheidsrechters", de zogenaamde briefings: Spelregels hockey en  Alles over spelregels

En een afspeellijst met video's waarin verschillende spelsituaties in het veldhockey worden uitgelicht en waarbij bepaalde spelregels nader worden toegelicht. Of je nu net begonnen bent of al jarenlang ervaring hebt met het fluiten van wedstrijden, de video's zijn voor iedereen nuttig. En niet alleen scheidsrechters profiteren ervan. De video's zijn net zo nuttig voor spelers, coaches en toeschouwers.

Klik hier om rechtstreeks naar de filmpjes te gaan : spelregels veldhockey