nominatie boek: Echte hockeyers douchen niet!

11-6 Nieuws

PERSBERICHT

Hilversum, 10 juni 2015

ECHTE HOCKEYERS DOUCHEN NIET VAN RICCI SCHELDWACHT GENOMINEERD VOOR BESTE SPORTBOEK

HILVERSUM – Echte hockeyers douchen niet van Ricci Scheldwacht is genomineerd voor beste sportboek van 2014. Op woensdag 17 juni zal live in de uitzending van Eva Jinek op NPO 1 de winnaar van de Nico Scheepmaker Beker bekend worden gemaakt.

In 1998 vond het WK hockey plaats in het voetbalstadion van FC Utrecht. Sindsdien steeg het aantal hockeyers in Nederland spectaculair. Scheldwacht ging op zoek naar het verhaal achter deze opmerkelijke groei en ontdekte een wereld met eigen waarden, gebruiken en tradities, waar iedereen elkaar kent. Maar deze wereld is sterk in beweging, want de groei gaat gepaard met nieuwkomers zonder hockeyachtergrond. Voor Echte hockeyers douchen niet dook Scheldwacht in deze fascinerende sportwereld en sprak hij met hockeygrootheden, de sporters én debobo’s.

Naast Echte hockeyers douchen niet van Ricci Scheldwacht zijn de volgende titels genomineerd: Zo speelden wij (Atlas Contact) van Arthur Van den Boogaard, Kieft (VI Boeken) van Michel van Egmond, Brigadier Kodak (De Muur) van Wiep Idzenga en Strike out (De Kring) van Maarten Kolsloot.

Juryvoorzitter Ad Melkert van de Nico Scheepmaker Beker zal volgende week woensdag 17 juni de winnaar live in de talkshow Jinek bekendmaken op NPO 1.