Spelregels: Wijzigingen Spelregelement 2022

10-8 Nieuws De KNHB heeft de spelregels gepubliceerd op de KNHB.nl website. Er zijn een aantal wijzigingen voor Hoofdklasse wedstrijden en 2 wijzigingen algemeen. Het is aan te raden alle spelregels met het hele team af te stemmen zodat er onderling en met coaches en scheidsrechters zo min mogelijk verwarring ontstaat.

Strafcorner en beschermende kleding: 
Regel 4.2 is in de laatste uitgave van het spelreglement gewijzigd om verdedigers de mogelijkheid te geven om hun beschermende kleding aan te houden om de bal buiten de cirkel te spelen, zodra zij de bal onderscheppen tijdens een strafcorner. Bij de eerste mogelijkheid die zich aandient, moeten spelers de beschermende kleding uitdoen binnen het 23 metergebied. Spelers met beschermende kleding mogen de bal niet spelen buiten het 23 metergebied.

Aanpassing spelregels mbt hoge bal: 
Regel 9.10 is aangepast om toe te staan dat spelers de hoge bal onderscheppen binnen 5 meter, maar buiten speelafstand mits dit veilig gebeurt.

Hoofdklasse: 
Met ingang van dit seizoen is de speelduur van wedstrijden in de Hoofdklasse 4 x 15 minuten. Tevens wordt in de Hoofdklasse de tijd stilgezet tussen het toekennen en het nemen van een strafcorner en bij een doelpunt. Hiermee sluiten we in de Hoofdklasse aan bij de speelduur die internationaal wordt gehanteerd. In aanvulling hierop zal in de Hoofdklasse ook de blessureregel worden ingevoerd. Dit houdt in dat wanneer een speler binnen de lijnen van het veld behandeld is, deze het veld voor 2 minuten moet verlaten. Er mag dan wel worden gewisseld.

Het hele spelreglement vind je op knhb.nl onder: kenniscentrum-scheidsrechters-alles over de spelregels

Veel plezier weer dit jaar op het veld!