Jongste jeugd

De categorie jongste jeugd bestaat uit de Brinkertjes, de O8 (F)- en O9, O10 (E) -jeugd. De indeling gaat op basis van leeftijd, waarbij gekeken wordt naar de leeftijd per 1 oktober.

  • Brinkertjes: Kinderen van 5 en 6 jaar maken deel uit van de Brinkertjes. Zij trainen één keer per week op de woensdag en spelen nog geen officiële wedstrijden. Wel proberen we met omliggende clubs vriendschappelijke oefenwedstrijden te organiseren.
  • O8 (F)-jeugd: 7 jaar. De F-jeugd traint één keer per week en spelen mee in de officiële KNHB competitie in zogenaamde drietallen.
  • O9 en O10 (E)-jeugd: 8 en 9 jaar. E-jeugdspelers trainen twee keer per week. Zij spelen in de officiële KNHB competitie in 6-tal of 8-tal hockey (geldt alleen voor 2e jaars E).
Het hele jaar door lid worden
Meld je je aan tijdens het seizoen en heb je nog geen hockeyervaring? Dan kan het zijn dat je eerst even een periode alleen mee traint. Bij voldoende bal- en stickgevoel word je bij een team ingedeeld, als er plaats is in een passend team. Heb je wel hockeyervaring? Dan kijken we eerst naar je ervaring en de grootte van de teams, als er plaats is in een passend team kun je gelijk meedoen met de competitiewedstrijden.

Proeftrainingen
Lijkt hockey je wel wat, maar wil je het eerst een paar keer proberen? Je kunt 2 keer gratis meetrainen. We hebben uiteraard een stick te leen voor je. Na 2 keer kun je dan aangeven of je lid wilt worden.

Hockeytenue
Voor hockey heb je een stick, kunstgrasschoenen, scheenbeschermers en een bitje nodig. En als je wedstrijden gaat spelen ook een officiële wedstrijdtenue. Deze is te koop bij Huijg Sport in de Cronjéstraat in Haarlem en bestaat uit een wit shirt, donker blauwe rok/broek en rode sokken met ons clublogo.
Tijdens training én wedstrijden zijn bitje en scheenbeschermers verplicht.

Wedstrijden
De jongste jeugd spelen hun wedstrijden op zaterdag. Als je niet bij de wedstrijd aanwezig kunt zijn dan horen de Coach/Teammanager dat graag uiterlijk 2 dagen van tevoren, liefst eerder, zodat zij passende vervanging kunnen regelen. Plotselinge ziekte en andere uitzonderingen daar gelaten uiteraard. 
Zeg niet te makkelijk af, hockey is een teamsport, het belang van het team staat boven het belang van het individu. Ouders vragen wij dit te ondersteunen en te stimuleren. Denk zorgvuldig na voordat je afzegt. Je benadeelt met je afwezigheid immers jouw team! Geen zin, moe, een feestje, een dagje winkelen of naar Artis zijn geen redenen om af te zeggen. Het is bij een teamsport de bedoeling dat iedereen altijd bij een wedstrijd aanwezig is. Dat is de verbintenis die je aangaat bij het hockeyen in een team.

Seizoensindeling - Competitie
De KNHB organiseert de wedstrijden in vier competities, steeds afgewisseld met de schoolvakanties
  • Voorcompetitie (september-oktober) tot de herfstvakantie
  • Tussencompetitie (oktober-december) tot begin december
  • Midwinter-/Zaalcompetitie (december - januari-februari) tot de voorjaarsvakantie, uitgezonderd de Kerstvakantie
  • Voorjaarscompetitie (maart-mei/juni)
Tijdens de schoolvakanties zijn er in principe geen wedstrijden en trainingen, met uitzondering van oefenwedstrijden of in overleg met de trainer/coach.

Meer weten
Neem gerust contact op met de jeugdcommissie via [email protected]