Scheidsrechtersexamen, geef je op en haal je kaart

vrijdag 29 maart 2024   |   12:00 - 23:00   |   HC Spaarndam
Beste HC-Spaarndammers,

Zonder scheids, geen wedstrijd. Dus haal je kaart en ga lekker fluiten. Voor ouders, maar juist ook voor de jongeren van de club. In het begin is fluiten misschien een beetje spannend, maar het is super leerzaam. En als je O14, O16 en O18 bent kan je er soms ook nog wat mee verdienen. Mooi meegenomen.

Online scheidsrechter examen mogelijkheid (40 minuten):
donderdagavond 28 maart 2024 en/of
vrijdagavond 29 maart 2024

Als je het donderdag niet haalt, kan je het vrijdag herkansen.

HC Spaarndam wil graag de arbitrage binnen onze club goed organiseren. Belangrijk is dat zo veel mogelijk mensen een scheidsrechterskaart halen, zodat we het fluiten een beetje kunnen verdelen. Bij de jongste jeugd teams is een kaart nog niet nodig, maar wel handig om de regels alvast te kennen. Én om te oefenen bij de jonge teams.

Ter voorbereiding: woensdag 27 maart 19:30-21:00 uur praat bondsscheidsrechter Jan Jaap Groot je bij tijdens een regel café en geeft hij tips over hoe te fluiten. Deze avond is - in combinatie met de filmpjes van de KNHB op youtube - een goede voorbereiding voor je examen.

 
Scheidsrechterexamen: voor wie?
Jeugd vanaf O14, ouders van leden en de trimhockeyers kunnen zich aanmelden, graag zelfs, je eigen spel wordt hier ook beter van! Meld je aan door een mailtje aan:scheidsrechters@ hcspaarndam.nl(met: je naam, geboortedatum, adres).
Vervolgens melden wij je aan bij de KNHB en krijg je toegang tot het examen.
 

Kosten
HC Spaarndam sponsort de examens, dus er zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het enige wat je hoeft te doen is leren! Dit kan allemaal online. Afhankelijk van je eigen achtergrond kost dit ongeveer 4-8 uur tijd om te leren. Ook als je geen hockeyachtergrond hebt, is het halen van je examen goed te doen. Velen gingen je al voor!

Heb je al een kaart? Stimuleer dan (de ouders van) je teamgenoten deze ook te gaan halen.

Met vriendelijke groet,
de scheidsrechterscommissie HC Spaarndam